Nazywam się Małgorzata Maraj. Pracuję obecnie w Zakładzie Higieny Dietetyki Katedry Epidemiologii i Medycyny Zapobiegawczej CMUJ. Jestem absolwentką dietetyki Collegium Medicum UJ w Krakowie. Obroniłam pracę magisterską dotyczącą potencjału przeciwutleniającego diety pacjentów w 5. stadium przewlekłej choroby nerek. Jestem obecnie w trakcie studiów doktoranckich. Tematem mojej pracy badawczej jest “Wpływ podawania rywaroksabanu na rozwój i przebieg ostrego zapalenia trzustki”, którą realizuję w Katedrze Fizjologii, CMUJ oraz na Wydziale Chemii, UJ. Zachęcam do zapoznania się z moimi publikacjami tutaj.  

Jestem także pedagogiem, absolwentką filologii angielskiej UJ. Dzięki biegłej znajomości języka na bieżąco śledzę anglojęzyczne publikacje, które są dla mnie źródłem wiedzy opartej na dowodach naukowych.

W wolnym czasie gram w tenisa, ćwiczę jogę oraz chodzę po górach.